Lansare Actiune pilot pentru testarea unui nou Instrument de Audit pentru inovare in cadrul Proiectului DeposIT

Comunicat de Presa: ADR Sud Muntenia

Marți, 02 Februarie, reprezentanții ADR Sud Muntenia vor testa un nou instrument pentru evaluarea inovării în cadrul companiilor, elaborat în cadrul Proiectului DeposIT.

logo credit: ADR Sud Muntenia si DeposIt

În cadrul proiectul DepoSIt, s-a lansat în data de 17 august 2020 Apelul pentru Acțiunea Pilot care oferă IMM-urilor inovatoare active în domeniile Smart Health, Smart Mobility și Smart Living. În acest sens, se oferă companiilor posibilitatea de a participa la testarea unui nou instrument de audit pentru inovare, în scopul stimulării înțelegerii oportunităților lor de îmbunătățire, inclusiv a celor legate de provocările actuale ale societății și a capacităților lor de management.

Performanța de a se adapta noilor tendințe va fi analizată pe parcursul unui an pentru a vedea dacă instrumentul de audit al inovării poate aduce schimbări semnificative în afaceri și în ce condiții adoptarea acesteia ar trebui recomandată altor agenții de inovare în viitor.

Au fost selectate să facă parte din grupul companiilor europene care vor testa gratuit un nou Instrument de Audit pentru inovare dezvoltat pentru întreprinderile mici și mijlocii un număr de 5 întreprinderi. Prima companie selectată care va beneficia de acest instrument este compania HAPTIC R&D CONSULTING SRL.

HAPTIC R&D CONSULTING este o întreprindere care își concentrează activitatea pe organizații private și publice, ONG-uri, universități, institute educaționale și agenții care oferă diverse servicii legate de programe finanțate de UE, cum ar fi programul Orizont 2020/ Europe, ajutându-le să acceseze fonduri nerambursabile si granturi UE pentru domeniile de cercetare și inovație.

Filozofia companiei este aceea de a introduce Conceptul AOD Management pentru îmbunătățirea calității managementului întreprinderilor.

A – Automatizare – sarcinile repetitive vor fi create automat fie utilizând Inteligența Artificială si/sau Roboți Colaborativi.
O – Optimizare – Reducerea costurilor prin implementarea de noi soluții digitale.
D – Dezvoltare – introducerea de noi echipamente și tehnologii pe linia de producție.

Mai multe detalii cu privire la proiect gasiți accesând: https://adrmuntenia.ro/lansarea-apeluluideposit-pentru-companii/news/1359

Proiectul „Dezvoltarea și testarea Instrumentului European pentru Auditul Inovării, cu accent pe inovare socială” – DepoSIT este finanțat în cadrul Programului Horizon 2020 – INNOSUP, apelul: „Sprijinirea IMM-urilor în Inovare”, cu o durată de implementare de 24 luni.

Consorțiul proiectului este format din șase parteneri din șase state : Steinbeis Innovation GGMBH – Germania – Lider de proiect; Croatian Chamber of Economy CCE, Croația; Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, România; INNOVA BIC – Business Innovation Centre SRL – Italia; Fomento de San Sebastian SA, Spania; Stichting Business Development FRIESLAND, Olanda.

Proiectul are ca obiective principale dezvoltarea, testarea și validarea unui instrument considerabil îmbunătățit al auditului inovării pentru:

  • a impulsiona potențialul inovării, inclusiv aspecte de inovare socială;
  • testarea eficienței schemei de suport a inovării prin sondaje aleatorii,
  • sprijinirea IMM-urilor inovatoare, astfel încât să recunoască oportunitățile oferite de piață, să înțeleagă soluțiile competitiv inovative și, de asemenea, să exploateze inovarea socială în cadrul instituției;
  • dezvoltarea unui exemplu de bună practică și încurajarea altor agenții să testeze schema de suport a inovării.