(Română) Finantare Nerambursabila – Proiecte pentru clustere de inovare

(Română) Finantare Nerambursabila – Proiecte pentru clustere de inovare

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Competitivitate din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene a publicat vineri, 3 septembrie 2021, Ordinul nr. 919/02.09.2021 pentru aprobarea Ghidului Solicitantului aferent Acțiunii 1.1.1 Mari infrastructuri de CD – Tip de proiect: Proiecte pentru clustere de inovare; Axa prioritară: I. Cercetare, dezvoltare tehnologică și inovare (CDI) în sprijinul competitivității economice și dezvoltării afacerilor, Prioritatea de investiții 1a – Consolidarea cercetării și inovării (C&I), a infrastructurii și a capacităților de dezvoltare a excelenței în domeniul C&I, precum și promovarea centrelor de competență, în special a celor de interes european, Obiectiv Specific: OS 1.1. Creșterea capacității științifice în domeniile de specializare inteligentă și sănătate, Programul Operațional Competitivitate.

Proiectele se vor concentra pe următoarele domenii:

Domenii de specializare inteligentă:

o Bioeconomie;
o Tehnologia informației și a comunicațiilor, spațiu și securitate;
o Energie, mediu și schimbări climatice;
o Eco-nano-tehnologii și materiale avansate.

• Sănătate

Bugetul total alocat este de 122.243.657,12 lei și este disponibil pentru regiunile mai puțin dezvoltate și proiectele derulate în regiunea ITI Delta Dunării.
Valoarea finanțării este cuprinsă între minimum 2.460.775 lei (echivalentul a 500.000 euro) și maximum 36.911.250 lei (echivalentul a 7.500.000 euro).
Descarcă ghidul și ordinul.

Sursa: MFE