(Română) Cum Firmele Mici si Mijlocii (IMM-uri) din Regiunea Sud-Muntenia Pot Accesa Granturi pentru Licente Software si Training al Angajatilor

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Firmele mici și mijlocii din Regiunea Sud-Muntenia au ocazia de a accesa finanțare pentru achiziționarea licențelor software și instruirea angajaților prin intermediul granturilor oferite de Programul Regional Sud-Muntenia (PRSM) 2021-2027. Aceste granturi pot ajunge până la 500.000 de euro pe proiect și reprezintă o oportunitate valoroasă pentru dezvoltarea competențelor în domenii de specializare inteligentă, tranziție industrială și antreprenoriat.

Prin intermediul Ghidului solicitantului pentru apelul de proiecte “Dezvoltarea competențelor în domeniile de specializare inteligentă, tranziție industrială și antreprenoriat”, firmele din Regiunea Sud-Muntenia pot solicita finanțare pentru cursuri, softuri și echipamente IT care vizează formarea și dezvoltarea competențelor angajaților.

Pentru a fi eligibile pentru aceste granturi, firmele trebuie să îndeplinească anumite criterii. Printre acestea se numără desfășurarea activității pe o perioadă corespunzătoare de cel puțin un an fiscal integral anterior depunerii cererii de finanțare și activitatea într-unul dintre cele 8 domenii de specializare inteligentă, cum ar fi construcția de mașini, agricultura, turismul, bioeconomia, localități inteligente sau IT.

Abilitățile antreprenoriale joacă un rol crucial în acest proces. Capacitatea de a accepta și gestiona riscurile, de a face planificări strategice și de a dezvolta o reputație solidă pe piață sunt esențiale pentru succesul proiectelor de formare și pentru dezvoltarea firmei. De asemenea, capacitatea de a relaționa și de a face față provocărilor și cerințelor diverse completează abilitățile necesare pentru un management eficient al resurselor.

Oportunitatea de finanțare oferită prin PRSM permite firmelor să achiziționeze licențe și aplicații informatice pentru a-și dezvolta competențele tehnice ale angajaților, pentru a îmbunătăți abilitățile de management și pentru a crește capacitățile antreprenoriale și ecologice ale personalului.

Cheltuieli cu Servicii pentru Dezvoltarea Competențelor în Domeniile de Specializare Inteligentă

În cadrul programului de finanțare nerambursabilă “Dezvoltarea competențelor în domeniile de specializare inteligentă, tranziție industrială și antreprenoriat”, beneficiarii au ocazia să acceseze granturi pentru cheltuieli diverse, inclusiv pentru servicii specializate ce contribuie la dezvoltarea competențelor și abilităților angajaților.

Cheltuieli pentru Consultanță și Expertiză:
Una dintre componentele esențiale ale acestui program de finanțare sunt cheltuielile cu consultanța și expertiza. Beneficiarii pot achiziționa servicii specializate, cum ar fi formarea profesională, consilierea profesională legată de formarea cursanților sau chiar servicii medicale aferente participării la programele de formare profesională. Aceste cheltuieli sunt esențiale pentru a asigura că firma beneficiază de expertiză din domenii în care nu deține competențe specializate și că angajații sunt pregătiți în mod corespunzător pentru a-și dezvolta abilitățile în direcția dorită.

Cheltuieli cu Servicii pentru Organizarea de Evenimente și Cursuri de Formare:
Un alt aspect important al programului de finanțare se referă la cheltuielile cu serviciile necesare pentru organizarea de evenimente și cursuri de formare. Acestea includ costurile pentru organizarea conferințelor, cursurilor de instruire, seminariilor, meselor rotunde, atelierelor de lucru și a altor activități similare. Organizarea acestor evenimente și cursuri de formare reprezintă o oportunitate pentru beneficiari de a promova schimbul de cunoștințe și de a crea un mediu propice pentru dezvoltarea competențelor în domeniile cheie ale programului.

Beneficiarii programului au posibilitatea de a utiliza granturile pentru aceste cheltuieli cu servicii în vederea îmbunătățirii competențelor tehnice ale angajaților, dezvoltării abilităților de management, precum și a capacităților antreprenoriale și ecologice ale personalului lor. Aceste investiții în dezvoltarea resurselor umane și a expertizei aduc un plus de valoare atât companiilor cât și întregii regiuni.

În final, programul de finanțare nerambursabilă “Dezvoltarea competențelor în domeniile de specializare inteligentă, tranziție industrială și antreprenoriat” oferă oportunități valoroase pentru IMM-uri, universități și institute de cercetare din Regiunea Sud-Muntenia, permițându-le să-și îmbunătățească competențele, să dezvolte noi abilități și să se adapteze la cerințele pieței, consolidându-și astfel poziția pe piață și contribuind la dezvoltarea economică a regiunii.

Pentru a accesa aceste granturi, firmele trebuie să îndeplinească criteriile de eligibilitate stabilite de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia și să depună proiectele în sistemul MySMIS2021. Cu finanțare din fonduri europene și de la bugetul de stat, Programul Regional Sud-Muntenia (PRSM) oferă oportunități semnificative de dezvoltare și creștere pentru IMM-uri, universități și institute de cercetare din regiune. Este momentul perfect pentru firmele din Regiunea Sud-Muntenia să-și consolideze capacitățile și să-și atingă obiectivele de afaceri!

Sursa: Ghidul specific pentru dezvoltarea competențelor în domeniile de specializare inteligentă, tranziție industrială și antreprenoriat, lansat în consultare publică (adrmuntenia.ro)

Haptic R&D Consulting – Partenerul Perfect pentru Accesarea Programului de Finanțare și Training în Cadrul Programului de Finanțare Nerambursabilă

Dacă sunteți o firmă mică sau mijlocie din Regiunea Sud-Muntenia și doriți să accesați granturile oferite de Programul Regional Sud-Muntenia (PRSM) pentru achiziționarea licențelor software și instruirea angajaților, Haptic R&D Consulting este partenerul perfect pentru a vă oferi consultanță de înaltă calitate și training specializat pentru a obține finanțarea dorită.

Cu o vastă experiență în domeniul consultanței în accesarea programelor de finanțare nerambursabilă, Haptic R&D Consulting vă poate ghida pe întreg parcursul procesului, asigurându-vă că îndepliniți toate cerințele și criteriile de eligibilitate stabilite de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia. Echipa noastră de experți vă va sprijini în completarea documentației necesare și în pregătirea cererii de finanțare, astfel încât să aveți cea mai mare șansă de a obține grantul dorit.

În plus, Haptic R&D Consulting vă oferă și training specializat pentru cursurile din cadrul programului de finanțare nerambursabilă. Echipa noastră de traineri profesioniști vă va ajuta să dezvoltați competențele tehnice și abilitățile de management necesare pentru a maximiza impactul proiectelor de formare și pentru a vă crește capacitățile antreprenoriale și ecologice ale angajaților.

Noi credem că dezvoltarea competențelor angajaților este cheia succesului pentru orice firmă și suntem dedicați să vă oferim soluții personalizate și eficiente pentru a vă atinge obiectivele de afaceri. Cu Haptic R&D Consulting la bord, puteți avea încredere că veți primi cele mai bune servicii de consultanță și training, iar procesul de accesare a finanțării nerambursabile va fi mai ușor și mai eficient ca niciodată.

Nu ratați oportunitatea de a obține granturile necesare pentru dezvoltarea firmei dumneavoastră și pentru a vă forma echipa de angajați în domeniile de specializare inteligentă, tranziție industrială și antreprenoriat. Contactați-ne astăzi pentru a afla cum Haptic R&D Consulting vă poate sprijini în acest demers și pentru a vă oferi soluțiile de consultanță și training potrivite pentru firma dumneavoastră!