(Română) A fost adoptata Strategia de Specializare Inteligenta a regiunii Sud Muntenia 2021 – 2027

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Joi, 3 iunie 2021, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a organizat online, prin intermediul aplicației Zoom, ședința Consorțiului Regional de Inovare Sud Muntenia 2021-2027.

Structură partenerială cu rol consultativ, constituită în baza Metodologiei MDLPA pentru elaborarea documentului – cadru pentru strategia de cercetare și inovare regională pentru specializare inteligentă, Consorțiul Regional de Inovare Sud Muntenia valorifică experiența celor mai relevanți actori locali, regionali și naționali, reprezentanți ai mediului de cercetare, universitar, de afaceri și ai administrației publice centrale și locale. Rolul Consorțiului este acela de a emite un aviz consultativ cu privire la Strategia de Specializare Inteligentă 2021-2027, elaborată de Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, de a expune un punct de vedere cu privire la portofoliul de proiecte, și, de asemenea, de a monitoriza modalitatea de implementare a Strategiei de Specializare Inteligentă în Regiunea Sud Muntenia.

La ședința consorțiului au participat membrii titulari sau supleanți din cadrul a 21 de instituții, reprezentanți ai Ministerului Cercetării, Digitalizării și Inovării, ai Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, ai administrației publice locale, ai entităților din domeniul cercetării și inovării, ai institutelor de învățământ superior de stat și ai patronatelor care își desfășoară activitatea în domeniile competitive ale regiunii Sud Muntenia.

Scopul acestei întâlniri a fost de a prezenta, dezbate și aviza versiunea finală a Strategiei de Specializare Inteligentă a regiunii Sud Muntenia 2021-2027, versiune revizuită în urma recomandărilor primite din partea Centrului Comun de Cercetare al Comisiei Europene, instituție care a realizat procesul de evaluare ex-ante al acestui document strategic.

În urma dezbaterilor, versiunea finală a Strategiei de Specializare Inteligentă a regiunii Sud Muntenia 2021 – 2027 a fost adoptată cu unanimitate de voturi, urmând să fie înaintă spre aprobare membrilor Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia.

Sursa: ADR Sud Muntenia